Rapea appelsiiniankka

Appelsiiniankassa maistuvat myös inkivääri ja chili.

18.12.2003 17:45

Ainekset

  • 3

    ankan rintaa

  • 3 rkl

    hunajaa

  • 2

    appelsiinin raastettu kuori ja mehu

  • 1

    porkkana

  • 1-2

    varsisellerin vartta

  • 4 dl

    kanalientä

  • 200 g

    soba-nuudeleita

  • 1/4

    tuoretta chiliä

  • 3-4 cm

    pala tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • suolaa ja pippuria

  • timjamia

  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Paahda ankan rinnoista pinnat kiinni kuumalla pannulla. Hiero niiden pinta hunaja, appelsiinin raastettu kuori sekä mehu. Mausta ne vielä suolalla ja pippurilla.

  2. Jatka kypsennystä 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna rintojen vetäytyä kypsennyksen jälkeen hetki folioon käärittyinä.

  3. Kuumenna kanaliemi, hienonna chili ja leikkaa porkkana ja varsisellerinvarret ohuiksi suikaleiksi. Lisää liemeen mausteet ja vihannessuikaleet.

  4. Tarkista maku, kun vihannekset ovat lähes kypsiä ja lisää sitten nuudelit. Keitä kypsiksi ja tarjoile ohuiksi viipaleiksi leikatun ankanrinnan kera. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit