Marjaleivos - Reseptit - Ilta-Sanomat

Marjaleivos

Marjaleivoksessa on pehmeän kermainen täyte.

18.12.2003 17:50

Ainekset

  • 1 pkt

    suklaakaurakeksejä

  • 50 g

    voita sulatettuna

  • 0,5 tl

    kanelia

  • <b>Täyte:</b>

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1/2

    vaniljatanko

  • 1/2

    sitruunan raastettu kuori

  • 0,5 tl

    jauhettua inkivääriä

  • 0,5 dl

    sokeria

  • 3 kpl

    keltuaisia

  • 2 rkl

    maissijauhoja

  • 20 g

    voita

  • <b>Koristeeksi:</b>

  • 200 g

    tuoreita marjoja tai valutettuja pakastemarjoja

  • ripaus sokeria

  • 2 tl

    sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. <b>Pohja:</b> Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha seos tasaiseksi muruseokseksi. Painele seosta pyöreän muotin tai vuoan pohjalle n. puolen senttimetrin korkeudelle.

  2. <b>Täyte:</b> Kiehauta kerma, vaniljatanko, inkivääri sekä raastettu sitruunan kuori. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissijauho keskenään ja kaada päälle kuuma kerma koko ajan vatkaten. Kaada massa kattilaan ja suurusta se huolellisesti sekoittaen. Jäähdytä massaa hieman ja lisää voi. Sekoita tasaiseksi. Pursota tai lusikoi täytettä muru pohjan päälle ja laita leivokset jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

  3. <b>Koristeeksi:</b> Sekoita marjojen joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Anna maustua hetki ja nostele marjoja leivosten pinnalle. Tarjoile. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit