Marjaleivos

Marjaleivoksessa on pehmeän kermainen täyte.

Ainekset

1 pkt
suklaakaurakeksejä
50 g
voita sulatettuna
0,5 tl
kanelia
Täyte:
2 dl
kuohukermaa
1/2
vaniljatanko
1/2
sitruunan raastettu kuori
0,5 tl
jauhettua inkivääriä
0,5 dl
sokeria
3 kpl
keltuaisia
2 rkl
maissijauhoja
20 g
voita
Koristeeksi:
200 g
tuoreita marjoja tai valutettuja pakastemarjoja
ripaus sokeria
2 tl
sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Pohja:
    Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha seos tasaiseksi muruseokseksi. Painele seosta pyöreän muotin tai vuoan pohjalle n. puolen senttimetrin korkeudelle.
  2. Täyte:
    Kiehauta kerma, vaniljatanko, inkivääri sekä raastettu sitruunan kuori. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissijauho keskenään ja kaada päälle kuuma kerma koko ajan vatkaten. Kaada massa kattilaan ja suurusta se huolellisesti sekoittaen. Jäähdytä massaa hieman ja lisää voi. Sekoita tasaiseksi. Pursota tai lusikoi täytettä muru pohjan päälle ja laita leivokset jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

  3. Koristeeksi:
    Sekoita marjojen joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Anna maustua hetki ja nostele marjoja leivosten pinnalle. Tarjoile.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää