Rosolli à la Hans Välimäki

Valmista rosollia Hans Välimäen tapaan.

Ainekset

2
suurta punajuurta
2
porkkanaa
2
valkosipulikurkkua
1
sipuli
2
kiinteää ja kirpeää omenaa
suolaa ja pippuria
2 tl
sitruunamehua
Kastike:
1 dl
kuohukermaa
punajuurien keitinlientä
1 tl
vadelmaviinietikkaa
0,5-1 tl
sokeria
suolaa ja pippuria
1 tl
raastettua piparjuurta

Valmistusohjeet

  1. Rosolli:
    Keitä hyvin pestyt porkkanat ja punajuuret kuorineen kypsiksi. Anna niiden jäähtyä ja kuori sekä kuutioi ne. Kuutioi myös omena, sipuli ja valkosipulikurkut. Pyörittele omena kuutiot sitruunamehussa. Sekoita kaikki ainekset ja anna rosollin tekeytyä jääkaapissa tunti pari.

  2. Kastike:
    Sekoita kaikki aineet vaahdoksi vatkattuun kermaan. Tarjoile rosollin kera.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää