Joululaatikot

Valmista perinteiset joululaatikot näillä ohjeilla.

Ainekset

Perunalaatikko:
8
kookasta jauhoista perunaa
2-3 rkl
vehnäjauhoja
1-1,5 dl
maitoa
suolaa ja pippuria
3-4 rkl
voita
Porkkanalaatikko:
0,5 kg
porkkanoita
1 l
vettä
2-3 tl
suolaa
pippuria ja ripaus muskottia
1,5 dl
puuroriisiä
4 dl
maitoa tai vettä
4-5 rkl
voita
1
kananmuna
(suolaa)
Lanttulaatikko:
1
iso tai kaksi pientä lanttua
0,5 dl
siirappia
suolaa ja pippuria
4 rkl
voita
ripaus muskottipähkinää
1 dl
kermaa
1
kananmunaa
korppujauhoja

Valmistusohjeet

  1. Perunalaatikko:
    Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja kuori sekä soseuta ne. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja nosta seos lämpimään paikkaan imeltymään muutamaksi tunniksi (mielellään yön yli). Lisää mausteet, maito ja sulatettu voi. Voit vielä lisätä laatikkoon 1-2 rkl siirappia jos se ei ole tarpeeksi imelää. Kypsennä uunissa 150 asteessa 1,5-2 tuntia.
  2. Porkkanalaatikko:
    Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä palat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja soseuta ne. Mausta sose suolalla, pippurilla ja muskotilla. Keitä riisistä, maidosta ja voista riisipuuro. Yhdistä sose ja puuro ja sekoita joukkoon vielä kananmuna. Paista laatikkoa 175 asteessa reilu tunti.
  3. Lanttulaatikko:
    Kuori ja pilko lanttu. Keitä palat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta, mausta, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa uunivuokaan ja ripottele pinnalle tasainen kerros korppujauhoja. Paista laatikkoa 200 asteessa noin tunti.

Kommentit

    Näytä lisää