Joululaatikot - Reseptit - Ilta-Sanomat

Joululaatikot

Valmista perinteiset joululaatikot näillä ohjeilla.

23.12.2003 10:36

Ainekset

  • <b>Perunalaatikko:</b>

  • 8

    kookasta jauhoista perunaa

  • 2-3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 1-1,5 dl

    maitoa

  • suolaa ja pippuria

  • 3-4 rkl

    voita

  • <b>Porkkanalaatikko:</b>

  • 0,5 kg

    porkkanoita

  • 1 l

    vettä

  • 2-3 tl

    suolaa

  • pippuria ja ripaus muskottia

  • 1,5 dl

    puuroriisiä

  • 4 dl

    maitoa tai vettä

  • 4-5 rkl

    voita

  • 1

    kananmuna

  • (suolaa)

  • <b>Lanttulaatikko:</b>

  • 1

    iso tai kaksi pientä lanttua

  • 0,5 dl

    siirappia

  • suolaa ja pippuria

  • 4 rkl

    voita

  • ripaus muskottipähkinää

  • 1 dl

    kermaa

  • 1

    kananmunaa

  • korppujauhoja

Valmistusohjeet

  1. <b>Perunalaatikko:</b> Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja kuori sekä soseuta ne. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja nosta seos lämpimään paikkaan imeltymään muutamaksi tunniksi (mielellään yön yli). Lisää mausteet, maito ja sulatettu voi. Voit vielä lisätä laatikkoon 1-2 rkl siirappia jos se ei ole tarpeeksi imelää. Kypsennä uunissa 150 asteessa 1,5-2 tuntia.

  2. <b>Porkkanalaatikko:</b> Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä palat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja soseuta ne. Mausta sose suolalla, pippurilla ja muskotilla. Keitä riisistä, maidosta ja voista riisipuuro. Yhdistä sose ja puuro ja sekoita joukkoon vielä kananmuna. Paista laatikkoa 175 asteessa reilu tunti.

  3. <b>Lanttulaatikko:</b> Kuori ja pilko lanttu. Keitä palat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta, mausta, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa uunivuokaan ja ripottele pinnalle tasainen kerros korppujauhoja. Paista laatikkoa 200 asteessa noin tunti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit