Aioli ja pistou

Aioli ja pistou ovat herkullisia lisukkeita.

Ainekset

Aioli:
4
valkosipulinkynttä
0,25-0,5 tl
suolaa
2
keltuaista
pippuria
1 rkl
valkosiinietikkaa
3 dl
rypsiöljyä
Pistou:
100 g
ryöpättyä pinaattia
1 ruukku
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
kuorittuja manteleita
2-3 dl
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Aioli:
    Kiehauta kuoritut valkosipulin kynnet vedessä ja purista ne soseeksi. Mittaa tahosekoittimeen valkosipulisose, keltuaiset, suola ja pippuri sekä etikka. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koneen koko ajan käydessä. Jos aiolista tulee liian paksua, voit ohentaa sitä vedellä tai laimealla omenamehulla.

  2. Pistou:
    Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi.


    Resepti: Makujen Salaisudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää