Dippikasvikset ja kinkku-vuohenjuustokevätkääryleet

Tarjoile kasvikset ja kinkku-vuohenjuustokevätkääryleet oliividipin kera.

Ainekset

600 g
erilaisia kasviksi pitkinä ja ohuina suikaleina (esim. porkkanaa, sidesalaattia, fenkolia, retikkaa jne.)
Oliividippi:
2 dl
majoneesia
suolaa ja pippuria
2 rkl
makeaa chilikastiketta
3 rkl
tummia oliiveja
Kinkku-vuohenjuustokevätkääryleet:
8 arkkia
filo- tai kevätkääryletaikinaa
1
kananmuna
8 siivua
ilmakuivattua kinkkua
200 g
vuohenjuustoa
tuoretta basilikaa
voita sulatettuna
öljyä kypsentämiseen

Valmistusohjeet

  1. Dippikasvikset ja oliividippi:
    Sekoita kaikki aineet tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarjoile suikaloitujen kasvisten kera.
  2. Kinkku-vuohenjuustokevätkääryleet:
    Voitele taikinalevyt voilla. Levitä jokaiselle siivu ilmakuivattua kinkkua. Nosta kinkun keskelle pala vuohenjuustoa ja hienonnettua basilikaa. Kääri taikina täytteineen tiukaksi rullaksi ja voitele pinta kananmunalla. Kypsennä rullia kuumassa öljyssä, kunnes niiden pinta saa kauniin värin, valuta talouspaperin päällä ja tarjoile.


    Resepti: Hans Välimäki/Makujen salaisuudet

Kommentit

    Näytä lisää