Punainen kalapata

Punainen kalapata saa kivan vivahteen pekonista ja oliiveista.

Ainekset

400 g
liotettua kuivaa turskaa tai muuta vaaleaa kalaa, tuorekin käy)
2
perunaa
4
tomaattia
100 g
mustia oliiveja
3
valkosipulinkynttä
2 dl
tomaattimehua
2 dl
vettä
1
sipuli
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
70 g
pekonia

Valmistusohjeet

  1. Lohko tomaatit, hienonna sipulit ja suikaloi pekoni. Kuori ja kuutioi perunat. Kuullota kaikkia edellä mainittuja pannulla oliiviöljyssä. Lisää tomaattimehu, vesi ja kuutioitu kala.
  2. Hauduta välillä sekoittaen n. 1 tunti miedolla lämmöllä. Lisää oliivit, tarkista maku ja anna hautua peitettynä vielä n. 30 minuuttia. Kostuta hyvää maalaisleipää pataan ja nauti.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää