Lammaskaali ja sitruunaperunat

Ainekset

400 g
lammasta
2
porkkanaa
1
iso sipuli
2
valkosipulin kynttä
2
tomaattia
1 rkl
tomaattipyreetä
1/2
kaalinpää
suolaa ja pippuria
maustepippuria
1 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
laakerinlehteä
2 dl
vettä
2 dl
lihalientä
voita
Sitruunaperunat:
8-12
perunaa
vettä
3 rkl
karkeaa suolaa
1 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
100 g
voita
2
sitruunan raastettu kuori ja yhden mehu

Valmistusohjeet

  1. Lammaskaali:
    Ruskista lampaan lihat voissa. Kuullota voissa myös kuutioidut porkkanat, hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Yhdistä edellä mainitut pataan ja lisää joukkoon myös kuutioidut tomaatit sekä tomaattipyree. Kuullota suikaloitu kaali voissa tai oliiviöljyssä ja kaada nekin pataan. Lisää pataan myös mausteet ja nesteet. Hauduta miedolla lämmöllä 1-2 tuntia.

    sitruunaperunat:
    Keitä kuoritut ja muotoillut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja valuta perunat. Sulata voi pannulla ja lisää sinne timjami sekä sitruunan kuoriraaste ja mehu. Hauduta perunoita voissa n. 5 minuuttia. Tarjoile sitruunaperunat lammaskaalin kera.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää