Reseptit
Lammaskaali ja sitruunaperunat

Lammaskaali ja sitruunaperunat
Ainekset
- 400 g
- lammasta
- 2
- porkkanaa
- 1
- iso sipuli
- 2
- valkosipulin kynttä
- 2
- tomaattia
- 1 rkl
- tomaattipyreetä
- 1/2
- kaalinpää
- suolaa ja pippuria
- maustepippuria
- 1 rkl
- tuoretta timjamia hienonnettuna
- 2
- laakerinlehteä
- 2 dl
- vettä
- 2 dl
- lihalientä
- voita
- Sitruunaperunat:
- 8-12
- perunaa
- vettä
- 3 rkl
- karkeaa suolaa
- 1 rkl
- tuoretta timjamia hienonnettuna
- 100 g
- voita
- 2
- sitruunan raastettu kuori ja yhden mehu
Valmistusohjeet
- Lammaskaali:
Ruskista lampaan lihat voissa. Kuullota voissa myös kuutioidut porkkanat, hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Yhdistä edellä mainitut pataan ja lisää joukkoon myös kuutioidut tomaatit sekä tomaattipyree. Kuullota suikaloitu kaali voissa tai oliiviöljyssä ja kaada nekin pataan. Lisää pataan myös mausteet ja nesteet. Hauduta miedolla lämmöllä 1-2 tuntia.
sitruunaperunat:
Keitä kuoritut ja muotoillut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja valuta perunat. Sulata voi pannulla ja lisää sinne timjami sekä sitruunan kuoriraaste ja mehu. Hauduta perunoita voissa n. 5 minuuttia. Tarjoile sitruunaperunat lammaskaalin kera.
Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki
Kommentit
Näytä lisää