Ile Flottante

Ainekset

7,5 dl
maitoa
1
vaniljatanko
8
kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset erikseen)
ripaus suolaa
3 rkl
sokeria
2,5 dl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Halkaise vaniljatanko ja irrota siemenet veitsenkärjellä. Mittaa maito kattilaan ja lisää joukkoon vaniljatanko sekä siemenet. Kuumenna. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi suolaripauksen kanssa. Lisää vatkauksen loppupuolella joukkoon 3 rkl sokeria. Nosta valkuaisvaahdosta reiluja lusikallisia ja pudota ne poreilevaan maitoon, josta on poistettu vaniljatanko. Kääntele valkuaispalloja niin, että ne kypsyvät tasaisesti joka puolelta (yht. noin 2 minuuttia). Nosta pallot maidosta ja laita ne valumaan keittiöliinan päälle. Vatkaa keltuaiset ja 2, 5 dl sokeria vaahdoksi. Kaada joukkoon hieman jäähtynyt maito koko ajan sekoittaen. Kypsennä seos vesihauteessa vaniljakastikkeeksi. Kaada lautaselle kastiketta ja nosta päälle valkuaispalloja. Koristele esim. omenalastuilla tai karamelisoidulla sokerilla.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää