Ile Flottante - Reseptit - Ilta-Sanomat

Ile Flottante

31.12.2003 12:11

Ainekset

  • 7,5 dl

    maitoa

  • 1

    vaniljatanko

  • 8

    kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset erikseen)

  • ripaus suolaa

  • 3 rkl

    sokeria

  • 2,5 dl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. Halkaise vaniljatanko ja irrota siemenet veitsenkärjellä. Mittaa maito kattilaan ja lisää joukkoon vaniljatanko sekä siemenet. Kuumenna. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi suolaripauksen kanssa. Lisää vatkauksen loppupuolella joukkoon 3 rkl sokeria. Nosta valkuaisvaahdosta reiluja lusikallisia ja pudota ne poreilevaan maitoon, josta on poistettu vaniljatanko. Kääntele valkuaispalloja niin, että ne kypsyvät tasaisesti joka puolelta (yht. noin 2 minuuttia). Nosta pallot maidosta ja laita ne valumaan keittiöliinan päälle. Vatkaa keltuaiset ja 2, 5 dl sokeria vaahdoksi. Kaada joukkoon hieman jäähtynyt maito koko ajan sekoittaen. Kypsennä seos vesihauteessa vaniljakastikkeeksi. Kaada lautaselle kastiketta ja nosta päälle valkuaispalloja. Koristele esim. omenalastuilla tai karamelisoidulla sokerilla. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit