Kalaseljanka

Ainekset

1 l
kalalientä
3
tomaattia kaltattuina ja kuutioituina
2
valkosipulin kynttä
2
porkkanaa
pala
purjoa
1/4
selleriä
3 rkl
tomaattipyrettä
2 dl
valkoviiniä
100 g
katkarapuja
100 g
seitä/ turskaa/ siikaa/ kuhaa
200 g
lohta
100 g
sinisimpukoita ilman kuoria
suolaa ja pippuria
2 oksaa
tuoretta timjamia
oliiviöljy

Valmistusohjeet

  1. Pilko purjo, porkkanat ja selleri pieniksi paloiksi (perinteinen tapa on leikata kasvikset kolmioiksi). Hienonna myös valkosipulit. Kuutioi kalat n. 1cm x 1cm kokoisiksi paloiksi. Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa ja kuullota siinä tomaattipyree. Lisää kalaliemi ja viini ja anna kiehahtaa. Lisää kaikki muut aineet ja mausta. Kiehauta keitto vielä, tarkista maku ja tarjoile hyvän leivän ja esim. valkosopulimajoneesin kera.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää