Lammaskeitto

Ainekset

400-500 g
keitettyä lampaanlapaa tms. kuutioituna
2
porkkanaa
1
palsternakka
1/4
valkokaalia
1/2
purjo
2 rkl
voita
1 l
lammas- tai lihalientä
suolaa ja pippuria
2
laakerinlehteä
oliiviöljyä tai muuta ruokaöljyä

Valmistusohjeet

  1. Lampaan keittäminen: Laita lampaan lapa kattilaan kylmään veteen. Kiehauta ja kuori pinnalle kerääntyvä vaahto. Lisää 1 sipuli, puolikas purjo, pala selleriä, 2 oksaa tuoretta timjamia, suolaa ja pippuria. Keitä hiljalleen 3-4 tuntia. Jäähdytä, nosta liha talteen ja siivilöi liemi.

    Suikaloi lammaskeittoa varten porkkana, palsternakka, kaali ja purjo. Kuullota niitä kevyesti öljyssä kattilassa. Lisää lammasliemi ja kuutioidut kypsät lihat. Lisää myös kaikki mausteet, kiehauta ja anna hautua hetki. Tarkista maku ja tarjoile.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää