Pannupihvi ja perunasosetta

Ainekset

Pannupihvi:
500 g
naudan jauhelihaa
2
kananmunaa
2
vaaleaa leipäviipaletta
2 dl
maitoa
3 tl
suolaa
valkopippuria
nokare voita tai öljyä paistamiseen
Perunasose:
8
perunaa (jauhoista lajiketta)
voita
lämmintä maitoa
suolaa
Haudutettua sipulia:
2
salottisipulia
2
valkosipulin kynttä
1
purjo
2 tl
sokeria
2 tl
suolaa
1 tl
oreganoa
4 tippaa
tabascoa
valkopippuria
1 dl
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Pannupihvi:
    Poista leivistä kantit ja liota ne maidossa pehmeiksi. Sekoita pehmeät leivät jauhelihan joukkoon. Lisää myös kananmunat sekä mausteet. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne kypsiksi paistinpannulla tai uunissa. (voit myös ensin paistaa koepalan maun tarkistamiseksi)

    Perunasose:
    Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrystyä niin että niiden pinta muuttuu valkoisiksi. Soseuta perunat, lisää lämmin maito, johon on lisätty muutama nokare voita. Mausta valmis sose suolalla.

    Haudutettua sipulia:
    Kuumenna paistinpannua ja lisää sokeri. Anna sokerin saada hieman väriä ja lisää suikaloitu purjosipuli. Kun sipulit alkavat ruskistua, lisää oliiviöljy ja loput sipulit ja mausteet, anna hautua n. 12 min.

    Vinkki: Tähän ruokaan sopii loistavasti lisäkkeeksi perinteiset mummon kurkut: 1/2 kurkku, 2 tl sokeria, 1/2 tl suolaa, valkopippuria, 3 tl väkiviinaetikkaa, 1/2 dl tilliä. Kuori kurkku ja viipaloi se. Laita kurkkuviipaleet kannelliseen astiaan. Lisää mausteet ja ravista sekaisin.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää