Haukipihvit ja piparjuurikermaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Haukipihvit ja piparjuurikermaa

Haukipihvit ja piparjuurikermaa

9.1.2004 12:57

Ainekset

  • Haukipihvit:

  • 500 g

    haukifileetä

  • 2

    kananmunaa

  • 3 tl

    suolaa

  • 0,5 ruukkua

    tilliä ja/tai ruohosipulia

  • pala

    purjoa

  • tuoretta rakuunaa

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • Piparjuurikerma:

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 2 tl

    tuoretta piparjuurta raastettuna

  • suolaa ja pippuria

  • Paistetut juurekset:

  • 2

    porkkanaa

  • 2

    palsternakkaa

  • öljyä

  • suolaa ja pippuria

  • ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Haukipihvit: Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa, lisää viimeiseksi kerma ohuena nauhana tehosekoittimen koko ajan käydessä. Muotoile taikinasta pihvejä. Kasta kädet välillä kylmässä vedessä. Paista pihvit molemmin puolin kypsiksi pannulla. Vinkki: Voit maustaa pihvit myös muilla yrttimausteilla tai vaikka laittaa ripauksen chiliä pienen potkun antajaksi. Voit paistaa pihvit myös lettupannussa niin saat tasaisen pyöreitä ja pieniä pihvejä. Piparjuurikerma: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mausteet eli raastettu piparjuuri sekä suolaa ja pippuria. Paistetut juurekset: Leikkaa porkkanat ja palsternakat ohuiksi viipaleiksi. Kuullota ne kypsiksi oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa haukipihvien kanssa. Resepti: Sami Salonen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit