Kukkoa viinissä, uunijuureksia ja vanhanajan salaattia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kukkoa viinissä, uunijuureksia ja vanhanajan salaattia

Kukkoa viinissä, uunijuureksia ja vanhanajan salaattia

9.1.2004 13:13

Ainekset

  • 4

    broilerin koipireittä

  • 20 kpl

    pikkusipuleita

  • 1 rasia

    herkkusieniä

  • 0,5 l

    kanalientä

  • 0,5 l

    punaviiniä

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 1 rkl

    maizenaa

  • 100 g

    voita

  • 4 oksaa

    tuoretta timjamia

  • Uunijuurekset:

  • 1

    pieni selleri

  • 1

    palsternakka

  • 2

    kiinteämaltoista perunaa esim. asterix

  • 2

    porkkanaa

  • 2

    rosmariinioksaa

  • 1

    kokonainen valkosipuli

  • mustapippuria

  • oliiviöljyä

  • suolaa

  • Vanhanajan salaatti:

  • 1

    salaatin kerä

  • 2

    kovaksi keitettyä kananmunaa

  • 0,5 dl

    kevyesti vatkattua kermaa

  • 1 tl

    väkiviinaetikkaa

  • suolaa ja valkopippuria

  • sokeria

Valmistusohjeet

  1. Paloittele broilerin koivet kahteen osaan (eli koipi- ja reisipaloiksi) ja ruskista palat kevyesti voissa kattilassa tai kasarissa. Kaada kanaliemi ja punaviini broilerien päälle. Lisää suolaa ja valkopippuria. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Leikkaa herkkusienet puoliksi tai neljään osaan ja kuori sipulit. Ruskista herkkusienet ja sipulit pannulla ja lisää ne kattilaan hautumaan. Hauduta vielä noin 30 minuuttia. Nosta kananpadat, sipulit ja herkkusienet reikäkauhalla vadille ja suurusta liemi kevyesti maizenalla. Kaada kastike broilerin ja vihannesten päälle. Uunijuurekset: Pese juurekset huolellisesti, kuori ne ja leikkaa lohkoiksi. Perunoita ei tarvitse kuoria. Pyörittele oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita uunipellille, leikkaa valkosipuli halki ja laita myös uunipellille, lisää päälle rosmariinin lehtiä. Paahda uunissa 185°C noin 30 minuuttia. Puristele kypsästä valkosipulin puolikkaasta kynnet juuresten joukkoon. Vanhanajan salaatti: Revi salaatti kulhoon ja lisää väliin murskattua kananmunaa ja etikalla, suolalla, pippurilla ja sokerilla maustettua kermavaahtoa. Resepti: Jyrki Sukula

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit