Kukkoa viinissä, uunijuureksia ja vanhanajan salaattia

Kukkoa viinissä, uunijuureksia ja vanhanajan salaattia

Ainekset

4
broilerin koipireittä
20 kpl
pikkusipuleita
1 rasia
herkkusieniä
0,5 l
kanalientä
0,5 l
punaviiniä
suolaa
valkopippuria
1 rkl
maizenaa
100 g
voita
4 oksaa
tuoretta timjamia
Uunijuurekset:
1
pieni selleri
1
palsternakka
2
kiinteämaltoista perunaa esim. asterix
2
porkkanaa
2
rosmariinioksaa
1
kokonainen valkosipuli
mustapippuria
oliiviöljyä
suolaa
Vanhanajan salaatti:
1
salaatin kerä
2
kovaksi keitettyä kananmunaa
0,5 dl
kevyesti vatkattua kermaa
1 tl
väkiviinaetikkaa
suolaa ja valkopippuria
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Paloittele broilerin koivet kahteen osaan (eli koipi- ja reisipaloiksi) ja ruskista palat kevyesti voissa kattilassa tai kasarissa. Kaada kanaliemi ja punaviini broilerien päälle. Lisää suolaa ja valkopippuria. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia.

    Leikkaa herkkusienet puoliksi tai neljään osaan ja kuori sipulit. Ruskista herkkusienet ja sipulit pannulla ja lisää ne kattilaan hautumaan. Hauduta vielä noin 30 minuuttia. Nosta kananpadat, sipulit ja herkkusienet reikäkauhalla vadille ja suurusta liemi kevyesti maizenalla. Kaada kastike broilerin ja vihannesten päälle.

    Uunijuurekset:
    Pese juurekset huolellisesti, kuori ne ja leikkaa lohkoiksi. Perunoita ei tarvitse kuoria. Pyörittele oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita uunipellille, leikkaa valkosipuli halki ja laita myös uunipellille, lisää päälle rosmariinin lehtiä. Paahda uunissa 185°C noin 30 minuuttia. Puristele kypsästä valkosipulin puolikkaasta kynnet juuresten joukkoon.

    Vanhanajan salaatti:
    Revi salaatti kulhoon ja lisää väliin murskattua kananmunaa ja etikalla, suolalla, pippurilla ja sokerilla maustettua kermavaahtoa.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää