Vitello Tonnato à la Hans Välimäki - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vitello Tonnato à la Hans Välimäki

15.1.2004 10:23

Ainekset

  • 400 g

    vasikanpaistia

  • 1 rkl

    suolaa

  • pippuria

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • 1 rkl

    tuoretta timjamia hienonnettuna

  • 2 rkl

    voita paistamiseen

  • Lisukkeet: punasipulia, oliiveja, kapriksia

  • Tonnikalakastike:

  • 2

    keltuaista

  • 1 rkl

    dijon-sinappia

  • 1 tl

    sokeria

  • suolaa ja pippuria

  • 2 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 2-3 dl

    rypsiöljyä

  • 1 prk

    tonnikalaa vedessä

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi pannulla ja paista lihan pintaan kaunis väri. Jatka lihan kypsentämistä 175 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Hienonna tai murskaa valkosipulin kynnet ja sekoita niihin muut mausteet. Hiero mausteseos lihan pintaan ja kääri liha tiiviisti kelmuun ja lopuksi folioon. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Tarjoa lihan lisukkeina hienonnettua punasipulia, oliiveja, kapriksia ja tonnikalakastiketta. Kastike: Mittaa tehosekoittimeen keltuaiset, sinappi, sokeri, suola, pippuri ja puolet valkoviinietikasta. Käynnistä tehosekoitin ja anna pyöriä hetki. Lisää öljyä ohuena nauhana kunnes kastike on majoneesimaista. Lisää joukkoon koneen edelleen pyöriessä tonnikala vähitellen. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi ja tarkista maku. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit