Porsaankyljykset ja peruna-basilikasosetta

Ainekset

0,8-1 kg
porsaan kyljyksiä
suolaa ja pippuria
tuoretta rosmariinia
hunajaa
Peruna-basilikasose:
8
jauhoista perunaa
100 g
voita
2 dl
kermaa
suolaa ja pippuria
2-3 rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Hiero mausteet ja rosmariini hienoksi huhmaressa. Levitä mausteseos lihan pintaan ja anna maustua yön yli. Nosta kare seuraavana päivänä hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Grillaa liha grillissä kypsäksi. Grillauksen jälkeen sivele pinta hunajalla ja grillaa vielä hetki kuumassa grillissä.

    Peruna-basilikasose:
    Keitä perunat kypsiksi ja valuta vesi hyvin pois. Kuumenna kerma ja sulata sinne voi. Soseuta perunat ja lisää joukkoon kuumaa kermaa niin että saat sopivan paksuista sosetta. Mausta sose suolalla ja pippurilla ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu basilika. Tarkista maku.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää