Porsaankyljykset ja peruna-basilikasosetta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Porsaankyljykset ja peruna-basilikasosetta

15.1.2004 10:28

Ainekset

  • 0,8-1 kg

    porsaan kyljyksiä

  • suolaa ja pippuria

  • tuoretta rosmariinia

  • hunajaa

  • Peruna-basilikasose:

  • 8

    jauhoista perunaa

  • 100 g

    voita

  • 2 dl

    kermaa

  • suolaa ja pippuria

  • 2-3 rkl

    tuoretta basilikaa hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Hiero mausteet ja rosmariini hienoksi huhmaressa. Levitä mausteseos lihan pintaan ja anna maustua yön yli. Nosta kare seuraavana päivänä hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Grillaa liha grillissä kypsäksi. Grillauksen jälkeen sivele pinta hunajalla ja grillaa vielä hetki kuumassa grillissä. Peruna-basilikasose: Keitä perunat kypsiksi ja valuta vesi hyvin pois. Kuumenna kerma ja sulata sinne voi. Soseuta perunat ja lisää joukkoon kuumaa kermaa niin että saat sopivan paksuista sosetta. Mausta sose suolalla ja pippurilla ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu basilika. Tarkista maku. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit