Broileritournedos

Ainekset

5
broilerin rintafileetä
suolaa ja pippuria
tuoretta timjamia
4 siivua
parmankinkkua
1 dl
kermaa
Curry-voikastike:
2
salottisipulia
3 rkl
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
mietoa currya
1
omena
2 dl
kana-kasvislientä
1 dl
valkoviiniä
suolaa ja pippuria
timjamia
rakuunaa
1
laakerinlehti
1 dl
kermaa
2 rkl
voita
Haudutettua savoynnkaalia:
1/4
savoynkaalia
2
salottisipulia
100 g
pekonia
2 rkl
voita
2 rkl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Broileritournedos:
    Jauha 1 broilerin rinta monitoimikoneessa hienoksi. Mausta seos suolalla, pippurilla sekä timjamilla ja lisää joukkoon kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Levitä pöydälle 4 15x20 cm kokoista foliota ja sen päälle samankokoiset palat kelmua. Nostele kinkkuviipaleet kelmulle ja levitä niiden päälle jauhettua broileriseosta. Nosta päälle vielä broilerin rintafileet. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Kääri jokainen filee folion ja kelmun avulla tiukaksi rullaksi. Kiristä folion ja kelmu päistä niin että pystyt muotoilemaan rullan särmäksi. Kypsennä rullia liedellä vesihauteessa n. 5 minuuttia. Poista sitten kelmut ja foliot ja pyöräytä rullat kuumalla pannulla. Jatka kypsennystä 175 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

    Curry-voikastike:
    Hienonna sipulit ja kuutioi omenat. Sulata voi kasarissa ja lisää edelliset sekä curry. Kuullota hetki, ripottele joukkoon vehnäjauhot ja pyöräytä pari kertaa. Kaada kasariin valkoviini ja liemi. Lisää kaikki mausteet ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet. Siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää kerma ja kiehauta. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria ja sekoita lopuksi joukkoon voi.

    Haudutettua savoynkaalia:
    Leikkaa kaali ja pekoni suikaleiksi ja hienonna sipuli. Sulata voi ja kuullota siinä sipulit. Lisää joukkoon myös kaali- ja pekonisuikaleet sekä vesi. Hauduta kypsäksi ja mausta kevyesti pippurilla.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää