Risotto milanese

Risotto milanese saa upean värinsä sahramista.

Ainekset

4 dl
risottoriisiä (avorio)
3
salottisipulia
2 rkl
oliiviöljyä
2 dl
valkoviiniä
sahramia
(100 g
luuydintä)
1 l
kasvis- tai kanalientä
100 g
parmesanjuustoa
1 dl
kermaa löysänä vaahtona

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä. Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa. Lisää riisi ja kuullota miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää sitten sahrami ja valkoviini (sekä luuydin).
  2. Anna poreilla niin, että viini on imeytynyt riisiin. Lisää sitten kanalientä kauha kerrallaan. Anna edellisen kauhallisen imeytyä riisiin ennen seuraavan lisäämistä.
  3. Jatka näin, kunnes riisi on sopivan kypsää eli se on pehmeää, mutta siinä on vielä mukavasti purutuntumaa. Lisää juuri ennen tarjoilua raastettu parmesan sekä kermavaahto.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää