Risotto milanese - Reseptit - Ilta-Sanomat

Risotto milanese

Risotto milanese saa upean värinsä sahramista.

22.1.2004 14:50

Ainekset

  • 4 dl

    risottoriisiä (avorio)

  • 3

    salottisipulia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • sahramia

  • (100 g

    luuydintä)

  • 1 l

    kasvis- tai kanalientä

  • 100 g

    parmesanjuustoa

  • 1 dl

    kermaa löysänä vaahtona

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä. Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa. Lisää riisi ja kuullota miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää sitten sahrami ja valkoviini (sekä luuydin).

  2. Anna poreilla niin, että viini on imeytynyt riisiin. Lisää sitten kanalientä kauha kerrallaan. Anna edellisen kauhallisen imeytyä riisiin ennen seuraavan lisäämistä.

  3. Jatka näin, kunnes riisi on sopivan kypsää eli se on pehmeää, mutta siinä on vielä mukavasti purutuntumaa. Lisää juuri ennen tarjoilua raastettu parmesan sekä kermavaahto. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit