Caesarsalaatti savukalalla

Ainekset

2 ruukkua
jääsalaattia tai romaine-salaattia
2 siivua
paahtoleipää tai muuta vaaleaa leipää
2
kananmunan keltuaista
1 tl
sinappia
2 tl
punaviinietikkaa
1/2
valkosipulin kynsi
1 tl
kaprista
1 rkl
punasipulia pilkottuna
pari tippaa
tabascoa
3 rkl
parmesania jauhettuna
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 dl
rypsiöljyä
400 g
savukalaa esim. savusilakoita

Valmistusohjeet

  1. Pese salaatti, valuta hyvin ja revi sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois ja leikkaa ne kuutioiksi. Paahda kuutiot kuumalla pannulla öljyssä tai uunissa leivinpaperin päällä kauniin kullanruskeiksi.

    Valmista sitten kastike. Yhdistä kulhoon kaikki muut aineet paitsi öljy ja sekoita hyvin esimerkiksi sauvasekoittimella. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

    Yhdistä kastike, salaatti ja paahdetut leipäkuutiot kulhossa. Annostele lautasille ja nosta päälle savukalaa.

    Resepti: Sami Salonen

Kommentit

    Näytä lisää