Tattirisotto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tattirisotto

Käytä syksyn satoa tähän tattirisottoon.

23.1.2004 15:54

Ainekset

  • 100 g

    tatteja

  • 4 dl

    risottoriisiä esim. carnaroli tai vialano nano

  • 1-1,2 l

    kasvislientä

  • 1

    sipuli

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 4 rkl

    parmesanraastetta

  • 1 rkl

    hienonnettua persiljaa

  • sitruunan mehua

  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipuli ja riisi, älä anna ruskistua. Kuumenna liemi, lisää tattien jalat liemeen. Siivilöi tattien jalat pois.

  2. Lisää noin 2 dl kuumaa lientä ja keitä niin, että liemi on lähes imeytynyt riisiin. Lisää toiset 2 dl lientä ja toista, kunnes riisi on kypsää. Kuutio tai viipaloi tatit ja paista nopeasti pannulla.

  3. Sekoita risoton joukkoon parmesanraaste, älä anna enää kiehua. Mausta ja tarkista maku. Lisää tatit risoton joukkoon tai asettele paistetut viipaleet annoksen päälle.

  4. Parhaimmillaan risotto on tarjoiltaessa löysää, kuitenkin niin että kaikki neste on imeytynyt. Resepti: Jyrki Sukula

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit