Reseptit

Tattirisotto

Käytä syksyn satoa tähän tattirisottoon.

Ainekset

100 g
tatteja
4 dl
risottoriisiä esim. carnaroli tai vialano nano
1-1,2 l
kasvislientä
1
sipuli
2 rkl
oliiviöljyä
4 rkl
parmesanraastetta
1 rkl
hienonnettua persiljaa
sitruunan mehua
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipuli ja riisi, älä anna ruskistua. Kuumenna liemi, lisää tattien jalat liemeen. Siivilöi tattien jalat pois.
  2. Lisää noin 2 dl kuumaa lientä ja keitä niin, että liemi on lähes imeytynyt riisiin. Lisää toiset 2 dl lientä ja toista, kunnes riisi on kypsää. Kuutio tai viipaloi tatit ja paista nopeasti pannulla.
  3. Sekoita risoton joukkoon parmesanraaste, älä anna enää kiehua. Mausta ja tarkista maku. Lisää tatit risoton joukkoon tai asettele paistetut viipaleet annoksen päälle.
  4. Parhaimmillaan risotto on tarjoiltaessa löysää, kuitenkin niin että kaikki neste on imeytynyt.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää