Reseptit

Kalaseljanka

Ainekset

1 kpl
(1/2 kg) kokonainen made fileinä, pyydä kauppiaalta ruoto mukaan. Voit käyttää myös muuta vaaleaa kalaa.
1
porkkana
1/2
purjoa
3
sipulia
1
palsternakka
1
fenkoli
2
laakerinlehteä
valkopippuria
suolaa
oliiviöljyä
3 rkl
tomaattipyreetä
1
suolakurkku
10
oliivia

Valmistusohjeet

  1. Valmista kalaliemi: Laita ruoto kattilaan kylmään veteen (n. 1,2 l vettä). Kiehauta. Kuori vaahto, lisää puolet kuorituista ja paloitelluista juureksista sekä mausteet (laakerinlehdet, valkopippuria, suolaa). Keitä n. 25 min. Anna rauhoittua ja siivilöi liemi. Voit valmistaa keiton myös valmiiseen kalaliemeen.

    Liemen kiehumisen aikana pilko loput vihannekset ja suolakurkku. Freesaa tomaattipyre oliiviöljyn kera kattilassa, lisää sipuli ja loput juurekset, kaada kalaliemi päälle, keitä n. 8 min. Lisää pilkottu kala, suolakurkku ja viipaloidut oliivit. Keitä n. 5 min. Tarkista maku.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää