Runebergintortut

Runebergintortut ovat klassikko!

Ainekset

Taikina:
200 g
voita
1/2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
50 g
mantelirouhetta
1 tl
leivinjauhetta
halutessasi pari tippaa karvasmanteliöljyä
vadelmahilloa
Kostutus:
1 dl
vettä
1 dl
punssia tai amaretto-likööriä
2 rkl
sokeria
Pinnalle:
vadelmahilloa
1 dl
tomusokeria
1/2 rkl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää joukkoon karvasmanteliöljyä halutessasi pari tippaa.

    Jaa taikina vuokiin.
  2. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa leivinpaperin päälle.

    Sekoita kostutusliemi ja sivele sillä tortun pinta joka puolelta, anna vetäytyä. Peitä torttu kelmulla, jottei se kuivahda.
  3. Lisää tortun keskelle vadelmahilloa. Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri vesitilkkaan ja pursota sitä hillosilmien ympärille.

Kommentit

    Näytä lisää