Runebergintortut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Runebergintortut

Runebergintortut ovat klassikko!

2.2.2004 10:51

Ainekset

  • <b>Taikina:</b>

  • 200 g

    voita

  • 1/2 dl

    sokeria

  • 1 dl

    fariinisokeria

  • 2

    kananmunaa

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 50 g

    mantelirouhetta

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • halutessasi pari tippaa karvasmanteliöljyä

  • vadelmahilloa

  • <b>Kostutus:</b>

  • 1 dl

    vettä

  • 1 dl

    punssia tai amaretto-likööriä

  • 2 rkl

    sokeria

  • <b>Pinnalle:</b>

  • vadelmahilloa

  • 1 dl

    tomusokeria

  • 1/2 rkl

    vettä

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää joukkoon karvasmanteliöljyä halutessasi pari tippaa. Jaa taikina vuokiin.

  2. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa leivinpaperin päälle. Sekoita kostutusliemi ja sivele sillä tortun pinta joka puolelta, anna vetäytyä. Peitä torttu kelmulla, jottei se kuivahda.

  3. Lisää tortun keskelle vadelmahilloa. Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri vesitilkkaan ja pursota sitä hillosilmien ympärille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit