Mausteinen tomaattikeitto ja nopeat sipulipiiraat

Mausteinen tomaattikeitto ja sipulipiiraat valmistuvat käden käänteessä.

Ainekset

2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tomaattipyrettä
2 tl
kuivattua timjamia
1 palko
chiliä (tai 1 paprika, jos et tykkää tulisesta)
2 prk
tomaattimurskaa
1 rkl
hunajaa
4 dl
vettä
1 ruukku
tuoretta basilikaa
Nopeat sipulipiiraat:
1 pkt
voitaikinaa
2
sipulia
1
purjon valkoinen osa
1 rkl
timjamia
suolaa ja pippuria
öljyä kuullottamiseen
kananmuna voitelemiseen

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa öljyä. Lisää tomaattipyre, sipulikuutiot, valkosipuli sekä hienonnettu chili ja timjami. Freesaa hetki ja lisää vesi sekä tomaattimurska.

    Keitä 15 minuuttia ja lisää hunaja, suolaa ja mustapippuria. Keitä vielä hetki ja soseuta keitto. Annostele keitto lautasille. Lisää tuoreita basilikan lehtiä keiton pinnalle.

  2. Nopeat sipulipiiraat:
    Hienonna sipuli ja purjon valkoinen osa. Kuullota öljyssä. Lisää timjami ja mausta suolalla sekä pippurilla. Leikkaa voitaikinalevyistä neliön muotoisia paloja, kauli tai painele hieman ohuemmiksi.

    Laita täytettä palan keskelle ja taita piiras kiinni. Voitele piiraat kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

    Resepti: Sami Salonen

Kommentit

    Näytä lisää