Hernekeitto ja sinappimousse - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hernekeitto ja sinappimousse

16.2.2004 11:40

Ainekset

  • 2 pss

    pakasteherneitä

  • 1

    peruna

  • 1

    sipuli

  • 5 dl

    kanalientä

  • 2 dl

    kermaa

  • suolaa ja pippuria

  • laakerinlehti

  • Sinappimousse:

  • 5 rkl

    karkeaa dijon sinappia

  • 2 dl

    ranskankermaa

  • suolaa, sokeria & pippuria

  • 8

    hapankorppua

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna. Kuullota sipuli, laakerinlehti ja peruna öljyssä, lisää kanaliemi ja keitä kunnes jäljellä on 2/3 keittoa. Lisää kerma ja keitä kasaan pari minuuttia. Kaada joukkoon sulaneet pakasteherneet ja kiehauta. Siirrä keitto tehosekoittimeen, poista laakerinlehti ja soseuta. Tarkista maku. Sinappimousse: Vaahdota ranskankerma, mausta se sinapilla, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Laita moussea hapankorppuviipaleiden väliin ja tarjoa se hernekeiton kanssa. Resepti: Samuli Wirgentius

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit