Hernekeitto ja sinappimousse

Ainekset

2 pss
pakasteherneitä
1
peruna
1
sipuli
5 dl
kanalientä
2 dl
kermaa
suolaa ja pippuria
laakerinlehti
Sinappimousse:
5 rkl
karkeaa dijon sinappia
2 dl
ranskankermaa
suolaa, sokeria & pippuria
8
hapankorppua

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna. Kuullota sipuli, laakerinlehti ja peruna öljyssä, lisää kanaliemi ja keitä kunnes jäljellä on 2/3 keittoa. Lisää kerma ja keitä kasaan pari minuuttia. Kaada joukkoon sulaneet pakasteherneet ja kiehauta. Siirrä keitto tehosekoittimeen, poista laakerinlehti ja soseuta. Tarkista maku.

    Sinappimousse: Vaahdota ranskankerma, mausta se sinapilla, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Laita moussea hapankorppuviipaleiden väliin ja tarjoa se hernekeiton kanssa.

    Resepti: Samuli Wirgentius

Kommentit

    Näytä lisää