Reseptit

Blinit savulohi- ja sienitäytteellä

Ainekset

Blinit:
3 dl
maitoa
15 g
tuorehiivaa (1/3 pala)
3 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kuumaa maitoa
1 dl
olutta
2 tl
suolaa
2
kananmunaa
Savulohitäyte:
300 g
kylmäsavulohta
2
keitettyä kananmunaa
1 dl
hienonnettua tilliä
2 dl
kermaviiliä
1-2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1/2
sitruunan mehu
Sienitäyte:
1 pkt
pekonia
200 g
tuoreita herkkusieniä
1
pieni sipuli
1-2 rkl
voita
2 dl
kermaa
1 tl
suolaa
pippuria
hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Blinit: Sekoita keskenään haalea maito ja hiiva. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Peittele ja anna olla huoneenlämmössä noin neljä tuntia.

    Lisää taikinaan kuuma maito, olut ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahto nostellen taikinaan. Paista blinit blinipannussa tai ohukaispannussa. Tarjoile perinteisesti smetanan, sipulin ja mädin kanssa. Kokeile myös savulohitäytettä tai sienitäytettä.

    Savulohitäyte: Hienonna kylmäsavulohi veitsellä ja kananmuna haarukalla. Sekoita kaikki ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa hetki.

    Sienitäyte: Leikkaa pekoni, sienet ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Sulata pannulla nokare voita ja lisää joukkoon sipulit. Lisää myös sienet sekä pekoni. Kuullota niin, että sienet kypsyvät. Kaada pannulle kerma ja kiehauta. Anna hautua kunnes seos on muhennosmaista. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

    Resepti: Sami Salonen

Kommentit

    Näytä lisää