Blinit savulohi- ja sienitäytteellä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Blinit savulohi- ja sienitäytteellä

16.2.2004 11:46

Ainekset

  • Blinit:

  • 3 dl

    maitoa

  • 15 g

    tuorehiivaa (1/3 pala)

  • 3 dl

    tattarijauhoja

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 dl

    kuumaa maitoa

  • 1 dl

    olutta

  • 2 tl

    suolaa

  • 2

    kananmunaa

  • Savulohitäyte:

  • 300 g

    kylmäsavulohta

  • 2

    keitettyä kananmunaa

  • 1 dl

    hienonnettua tilliä

  • 2 dl

    kermaviiliä

  • 1-2 tl

    suolaa

  • 1 tl

    mustapippuria

  • 1/2

    sitruunan mehu

  • Sienitäyte:

  • 1 pkt

    pekonia

  • 200 g

    tuoreita herkkusieniä

  • 1

    pieni sipuli

  • 1-2 rkl

    voita

  • 2 dl

    kermaa

  • 1 tl

    suolaa

  • pippuria

  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Blinit: Sekoita keskenään haalea maito ja hiiva. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Peittele ja anna olla huoneenlämmössä noin neljä tuntia. Lisää taikinaan kuuma maito, olut ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahto nostellen taikinaan. Paista blinit blinipannussa tai ohukaispannussa. Tarjoile perinteisesti smetanan, sipulin ja mädin kanssa. Kokeile myös savulohitäytettä tai sienitäytettä. Savulohitäyte: Hienonna kylmäsavulohi veitsellä ja kananmuna haarukalla. Sekoita kaikki ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa hetki. Sienitäyte: Leikkaa pekoni, sienet ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Sulata pannulla nokare voita ja lisää joukkoon sipulit. Lisää myös sienet sekä pekoni. Kuullota niin, että sienet kypsyvät. Kaada pannulle kerma ja kiehauta. Anna hautua kunnes seos on muhennosmaista. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Resepti: Sami Salonen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit