Pizzaladiere

Pizzaladieren täytteeksi laitetaan tomaatteja, oliiveja ja sardiineja.

Ainekset

Pohja:
50 g
hiivaa
2-3 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
3,5 dl
vettä
n. 7 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
oliiviöljyä
Täyte:
2
tomaattia
1 dl
mustia kivettömiä oliiveja
4
salottisipulia
1 prk
sardiineja
timjamia
rosmariinia
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kulhoon hiiva, suola ja sokeri ja kaada päälle lämmin vesi. Sekoita niin että aineet liukenevat veteen. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Kaaviloi taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja nosta se uunipannuun. Voitele pinta oliiviöljyllä.

  2. Kuori tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa tomaattien hedelmäliha kuutioiksi. Hienonna sipulit ja viipaloi oliivit. Kuullota sipulit pehmeiksi pannulla öljytilkassa.
  3. Painele pohjan päälle sardiinit, tomaattikuutiot, oliiviviipaleet ja kuullotetut sipulit. Mausta pinta vielä suolalla ja yrteillä. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.

    Tarjoile vihreän salaatin kera.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää