Burgundin pata

19.2.2004 10:11

Ainekset

  • 600 g

    naudan paistia

  • 1 pkt

    pekonia

  • 2

    sipulia

  • (0,5 dl

    brandya tai konjakkia)

  • 4 dl

    punaviiniä

  • 0,5 l

    vettä

  • suolaa ja pippuria

  • 1 tl

    timjamia (tai 4 oksaa tuoretta)

  • 3

    laakerinlehteä

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • 8

    pikkusipulia

  • voita ja/ tai öljyä

  • vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi liha reiluiksi kuutioiksi, pyöräytä ne vehnäjauhoissa ja ota niihin pannulla (voissa tai öljyssä) kaunis väri. Siirrä lihat uuninkestävään pataan. Ruskista pannulla myös pekonit ja hienonnetut salottisipulit sekä kaada ne pataan lihojen kaveriksi. Lisää pataan puolitetut valkosipulin kynnet, punaviini ja vesi sekä mausteet. Hauduta pataa uunissa 150-175 asteessa 2-3 tuntia ja lisää joukkoon kuoritut pikkusipulit. Jatka hauduttamista vielä puolesta tunnista tuntiin ja tarkista maku. Tarjoile esim. riisin kera. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit