Laskiaispullat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Laskiaispullat

Laskiaispullan sisään voi laittaa oman maun mukaan hilloa tai mantelimassaa. Pullan voi myös kostuttaa punssilla.

19.2.2004 10:19

Ainekset

  • 0,5 l

    vettä

  • 50 g

    hiivaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 2 tl

    suolaa

  • 1

    kananmuna

  • 1-2 rkl

    kardemummaa

  • n. 13 dl

    vehnäjauhoja

  • 100 g

    voita

  • <b>Kostutus ja täyte:</b>

  • 1 rkl

    punssia/pulla

  • mantelimassaa

  • vadelmahilloa

  • vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Liota lämpimään veteen hiiva, suola ja sokeri. Lisää myös kardemumma sekä kananmuna. Lisää jauhoja vähitellen niin kauan, että taikina irtoaa hyvin käsistä. Lisää taikinaan myös sulatettu voi. Alusta taikinaa vielä leivinpöydällä n. 8 minuuttia. Kohota taikina hyvin ja leivo se sen jälkeen isoiksi pyöreiksi pulliksi.

  2. Kohota pullat jälleen ja paina niiden päälle halutessasi voinokare. Ripottele pinnalle vielä hienoa sokeria. Paista pullia 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

  3. Leikkaa pullasta lakki pois ja kostuta pulla kevyesti punssilla. Täytä pulla mantelimassalla, vadelmahillolla sekä kermavaahdolla. Tarjoile hyvän kaakaon kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit