Ainekset
400 g
porsaan lapaa
400 g
naudan lapaa
2
porkkanaa
1
lanttu
2
sipulia
3
laakerinlehteä
1 rkl
kokonaisia maustepippureita
suolaa
voita paistamiseen
vettä
<b>Perunamuusi:</b>
6
jauhoista perunaa
2 dl
maitoa
voita
suolaa
<b>Punajuuri-piparjuurisalaatti:</b>
2
etikkapunajuurta
1 dl
suikaloitua purjon vaaleaa osaa
1 dl
kermaviiliä
1 rkl
raastettua piparjuurta
2 tl
dijon-sinappia
persiljaa
suolaa
Valmistusohjeet
Kuutioi lihat 3 x 3 cm kuutioiksi. Kuori ja pilko juurekset. Ruskista lihat voissa padassa. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää vettä niin että lihat peittyvät, lisää laakerinlehti. Hauduta noin tunti miedolla lämmöllä ja lisää vihannekset, hauduta vielä noin 40 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä ja liha mureaa.
<b>Perunamuusi:</b> Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja valuta vesi huolellisesti pois, anna höyrystyä hetki. Murskaa perunat ja lisää joukkoon lämmitetty maito ja sulanut voi voimakkaasti sekoittaen niin muusista tulee kuohkeaa.
<b>Punajuuri-piparjuurisalaatti:</b> Ryöppää purjosuikaleet pehmeiksi kiehuvassa vedessä ja valuta ne lävikössä. Leikkaa myös punajuuret ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua hetki. Resepti: Jyrki Sukula