Karjalanpaisti, perunamuusia ja punajuuri-piparjuurisalaattia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Karjalanpaisti, perunamuusia ja punajuuri-piparjuurisalaattia

Jyrki Sukulan karjalanpaisti tarjoillaan perunamuusin ja punajuuri-piparjuurisalaatin kera.

23.2.2004 13:12

Ainekset

  • 400 g

    porsaan lapaa

  • 400 g

    naudan lapaa

  • 2

    porkkanaa

  • 1

    lanttu

  • 2

    sipulia

  • 3

    laakerinlehteä

  • 1 rkl

    kokonaisia maustepippureita

  • suolaa

  • voita paistamiseen

  • vettä

  • <b>Perunamuusi:</b>

  • 6

    jauhoista perunaa

  • 2 dl

    maitoa

  • voita

  • suolaa

  • <b>Punajuuri-piparjuurisalaatti:</b>

  • 2

    etikkapunajuurta

  • 1 dl

    suikaloitua purjon vaaleaa osaa

  • 1 dl

    kermaviiliä

  • 1 rkl

    raastettua piparjuurta

  • 2 tl

    dijon-sinappia

  • persiljaa

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi lihat 3 x 3 cm kuutioiksi. Kuori ja pilko juurekset. Ruskista lihat voissa padassa. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää vettä niin että lihat peittyvät, lisää laakerinlehti. Hauduta noin tunti miedolla lämmöllä ja lisää vihannekset, hauduta vielä noin 40 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä ja liha mureaa.

  2. <b>Perunamuusi:</b> Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja valuta vesi huolellisesti pois, anna höyrystyä hetki. Murskaa perunat ja lisää joukkoon lämmitetty maito ja sulanut voi voimakkaasti sekoittaen niin muusista tulee kuohkeaa.

  3. <b>Punajuuri-piparjuurisalaatti:</b> Ryöppää purjosuikaleet pehmeiksi kiehuvassa vedessä ja valuta ne lävikössä. Leikkaa myös punajuuret ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua hetki. Resepti: Jyrki Sukula

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit