Sienifritata

Ainekset

8
kananmunaa
1 rasia
tuoreita herkkusieniä tai 1 tlk säilykeherkkusieniä
1/2
purjoa
1 dl
juustoraastetta (esim. parmesan tai emmental)
suolaa ja pippuria
1 tl
rakuunaa
öljyä paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi herkkusienet ja suikaloi purjo. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kuullota sienet sekä purjo pehmeiksi. Mausta kasvikset halutessasi suolalla ja pippurilla ja nosta ne hetkeksi sivuun esim. talouspaperin päälle valumaan. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti niiden rakenne rikki. Sekoita munien joukkoon myös mausteet. Kuumenna jälleen pannussa tilkka öljyä ja kaada munakasseos pannuun. Säädä hellan lämpöä pienemmälle ja anna massan kypsyä välillä sitä reunoilta irrotellen. Kun se on hieman hyytynyt kaada päälle purjo-sieniseos. Lisää pinnalle juustoraaste ja siirrä pannu uuniin vielä muutamaksi minuutiksi kypsymään. Tarjoile.

    Resepti: Samuli Wirgentius

Kommentit

    Näytä lisää