Tomaattinen kinkkukiusaus ja punajuuria - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tomaattinen kinkkukiusaus ja punajuuria

16.3.2004 11:47

Ainekset

  • Kinkkukiusaus:

  • 200 g

    palvikinkkua

  • 2

    sipulia

  • 6

    isoa perunaa

  • suolaa ja pippuria

  • 1 prk

    tomaattimurskaa

  • 1 rkl

    tomaattipyreetä

  • rosmariinia

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 2 dl

    kermaa

  • 100 g

    juustoraastetta

  • Punajuuret:

  • 5

    punajuurta

  • 1 rkl

    balsamiviinietikkaa

  • 3 rkl

    öljyä

  • suolaa ja pippuria

  • 2 rkl

    tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Kinkkukiusaus: Leikkaa kinkku ja sipuli kuutioiksi. Kuullota sipulisilppu pehmeäksi öljytilkassa. Lisää murskattu valkosipuli, tomaattimurska ja tomaattipyre sekä rosmariini. Kiehauta kevyesti ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Leikkaa peruna suikaleiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada seos uunivuokaan. Kaada päälle kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Punajuuret: Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä niin, että niihin jää kuitenkin hieman purutuntumaa. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita kulhossa muut aineet ja lisää joukkoon punajuuret. Anna makujen tasaantua ja tarjoile. Resepti: Sami Salonen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit