Tomaattinen kinkkukiusaus ja punajuuria

Ainekset

Kinkkukiusaus:
200 g
palvikinkkua
2
sipulia
6
isoa perunaa
suolaa ja pippuria
1 prk
tomaattimurskaa
1 rkl
tomaattipyreetä
rosmariinia
1
valkosipulin kynsi
2 dl
kermaa
100 g
juustoraastetta
Punajuuret:
5
punajuurta
1 rkl
balsamiviinietikkaa
3 rkl
öljyä
suolaa ja pippuria
2 rkl
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Kinkkukiusaus:
    Leikkaa kinkku ja sipuli kuutioiksi. Kuullota sipulisilppu pehmeäksi öljytilkassa. Lisää murskattu valkosipuli, tomaattimurska ja tomaattipyre sekä rosmariini. Kiehauta kevyesti ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Leikkaa peruna suikaleiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada seos uunivuokaan. Kaada päälle kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

    Punajuuret:
    Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä niin, että niihin jää kuitenkin hieman purutuntumaa. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita kulhossa muut aineet ja lisää joukkoon punajuuret. Anna makujen tasaantua ja tarjoile.

    Resepti: Sami Salonen

Kommentit

    Näytä lisää