Kanankoipia ja caponata-vihanneksia sekä valkosipulileipää

Ainekset

4
broilerin koipireisiä
2 oksaa
timjamia
1 rasia
kirsikkatomaattia
2
valkosipulikynttä
½
sitruunan mehu
oliiviöljyä
sokeria
suolaa ja valkopippuria
Caponata-vihannekset:
1
sipuli
1
paprika
½
varsiselleri
½
kesäkurpitsa
½
munakoiso
2 rkl
kaprista
oliiviöljyä
timjamia
kuivattua chiliä
suolaa ja valkopippuria
Valkosipulileipä:
1
patonki
2
valkosipulin kynttä
1 pallo
mozzarellaa
persiljaa
valkopippuria
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kanankoivet:
    Tee koipireisiin viiltoja veitsellä ja hiero pintaan sitruunamehua, murskattua valkosipulia sekä hienonnettua timjamia. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Anna koipien maustua hetki. Sipaise koipien pintaan lopuksi oliiviöljy ja lado koivet uunivuokaan. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää päälle puolitetut kirsikkatomaatit ja jatka paistamista noin 10 minuuttia.

    Caponata- vihannekset:
    Lohko kaikki vihannekset reiluiksi lohkoiksi. Ripottele munakoisolohkoille hieman suolaa ja anna niiden itkettyä hetki. Painele lohkot kuiviksi talouspaperilla. Paista munakoisot oliiviöljyssä, lisää sipuli ja paista hetki. Lisää sitten muut kasvikset sekä mausteet ja hauduta kypsäksi omassa liemessään miedolla lämmöllä.

    Valkosipulileipä:
    Murskaa valkosipulit ja hienonna persilja. Leikkaa viiltoja patonkiin noin 3 cm välein. Viipaloi mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja sivele ne valkosipuli-persiljamurskalla. Laita jokaiseen patongin viiltoon maustettu mozzarellaviipale. Kuumenna uunissa kanan kanssa viimeiset 10 minuuttia.

    Reseptit: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää