Makaronilaatikkoa kahdella tavalla

Näin valmistat makaronilaatikkoa kahdella eri tavalla.

Ainekset

Makaronilaatikko:
300 g
makaronia
400 g
jauhelihaa
4-5
kananmunaa
4 dl
maitoa
suolaa ja valkopippuria
100 g
juustoraastetta
20 g
korppujauhoja
Tomaatticoncassé:
5
tomaattia
1
sipuli
1 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
valkopippuria
persiljaa
tilkka
punaviinietikkaa
Spaghettilaatikko:
300 g
spaghettia
400 g
ylikypsää savupalvikinkkua
1
purjo
4-5
kananmunaa
4 dl
maitoa
1 dl
aurajuustoa
suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Makaronilaatikko:
    Esikeitä makaronit suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta. Sekoita maito ja kananmunat keskenään ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Lado uunivuokaan vuorotellen makaronia ja jauhelihaa. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle korppujauhoa sekä juustoraastetta. Paista 160 asteessa reilu tunti.

  2. Tomaatticoncassé:
    Poista tomaateista siemenet ja leikkaa ne kuutioiksi. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa. Tarjoile makaronilaatikon kanssa.

  3. Spaghettilaatikko:
    Esikeitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä. Kuullota purjo kevyesti öljyssä. Sekoita munat ja maito keskenään ja mausta. Kuutioi kinkku ja murenna aurajuusto. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Kaada seos uunivuokaan ja paista 160 asteessa noin tunti.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää