Mustaherukkajäädyke ja appelsiinisiirappi

Ainekset

Jäädyke:
2 dl
kermaa
1-2 rkl
sokeria
2
keltuaista
1 dl
mustaherukoita
2 dl
mustaherukkamehua
Siirappi:
2
appelsiinia
1 dl
sokeria
1
vaniljatanko

Valmistusohjeet

  1. Jäädyke

    Sekoita mustaherukkamehu, keltuaiset ja sokeri kulhossa. Nosta kulho vesihauteeseen ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos kylmäksi koko ajan sekoitellen. Lisää hieman survotut mustaherukat ja vatkattu kerma. Jäädytä muotissa tai tarjoiluastiassa.


    Siirappi

    Raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinien mehu ja halkaise vaniljatanko. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää