Yrttinen vihannespaistos ja uppomuna

Ainekset

1
fenkoli
1
kesäkurpitsa
3
kiinteämaltoista perunaa
1 rasia
kirsikkatomaatteja tai 3 tomaattia
3 rkl
cashewpähkinöitä
Yrttejä esim: rakuunaa, basilikaa, persiljaa
1 ruukku
rucolaa
1
sitruunan tai limen mehu
suolaa ja valkopippuria
2 tl
kuivattua oreganoa
150 g
fetajuustoa
Uppomuna:
4
kananmunaa
2 rkl
väkiviinaetikkaa
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi fenkolit, leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi, kuutioi perunat ja halkaise tomaatit. Paista kasarissa perunat melkein kypsiksi, lisää pähkinät. Anna ruskistua ja lisää fenkolit. Kypsennä hetki ja lisää sitten kesäkurpitsaviipaleet. Kypsennä hetki ja lisää tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää yrtit ja lopuksi sitruunanmehu.

    Uppomuna:
    Laita vettä kattilaan n. 1 l ja anna kiehua hiljalleen. Lisää joukkoon etikka. Riko kananmunat kauhaan ja kumoa varovasti veteen, keitä n. 4 min.

    Murusta lopuksi oreganolla maustettua fetajuustoa vihannespaistoksen päälle ja tarjoile löysän uppomunan kera.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää