Leipää, yrttileipää ja yrttilevitettä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Leipää, yrttileipää ja yrttilevitettä

30.3.2004 9:30

Ainekset

  • Leipätaikina:

  • ½ l

    vettä

  • 50 g

    hiivaa

  • 1 rkl

    suolaa

  • 2 rkl

    sokeria

  • ½ dl

    voisulaa

  • n. 8 dl

    vehnäjauhoja

  • Yrttileipätaikina:

  • 2-3 ruukkua

    basilikaa

  • 1 ruukku

    persiljaa

  • ½ l

    vettä

  • Yrttilevite:

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 1 dl

    hienonnettua ruohosipulia

  • 1 ruukku

    oreganoa, timjamia tms.

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Leipä: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, voi ja aluksi n. ¾ vehnäjauhoista. Alusta taikinaa käsin tai yleiskoneessa n. 10 minuuttia. Lisää loput jauhoista taikinaan vähitellen niin, että siitä tulee helposti käsiteltävä. Jaa taikina annospaloihin ja nosta ne pellille kohoamaan. Paista sämpylöitä 220 asteisessa uunissa n. 13 min, koosta riippuen. Jos leivot taikinasta leipiä paista niitä 200 asteessa 30-45 min. leivän koosta riippuen. Yrttileipä: Poista yrttien lehdet varsistaan ja laita ne tehosekoittimeen. Kaada aluksi joukkoon vettä n. 1 dl, vain sen verran että tehosekoitin saa soseutettua lehdet. Anna sekoittimen pyöriä n. 5 min parhaan lopputuloksen saamiseksi ja lisää lopuksi loput vedestä. Valmista taikina samalla ohjeella kuin tavallinen leipätaikina, mutta korvaa vesi yrttivedellä. Yrttilevite: Hienonna ruohosipuli, oregano ja valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Resepti: Samuli Wirgentius

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit