Limemarinoitua uunilohta ja feta-perunasalaattia

Uunilohi höystetään raikkaalla limellä. Tarjoa lisänä feta-perunasalaattia.

Ainekset

700 g
lohifileetä
2
limeä
merisuolaa
valkopippuria
sokeria
Feta-perunasalaatti:
600 g
kiinteä maltoisia perunoita
1
sipuli
1 dl
mustia kivettömiä oliiveja
200 g
fetajuustoa kuutioituna
hienonnettua lehtipersiljaa
hienonnettua minttua
suolaa ja mustapippuria
Kastike:
1 dl
oliiviöljyä
1-2
limen kuori raastettuna
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
sokeria
0,5 dl
maustamatonta jogurttia
1 tl
dijon-sinappia
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Limemarinoitu uunilohi:
    Puhdista filee ja mausta se tasaisesti suolalla, pippurilla sekä sokerilla. Purista limen mehu ja pirskottele se fileen pintaan. Leikkaa toinen lime viipaleiksi ja lado viipaleet kalan päälle. Laita lohi jääkaappiin marinoitumaan n. tunniksi (voit marinoida kalaa myös pitempään).

    Pyyhi fileestä liiat mausteet pois ja laita se nahkapuoli alaspäin kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Paista filee 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

  2. Peruna-fetasalaatti:
    Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Älä keitä niitä liian kypsiksi, etteivät ne hajoa salaatissa. Valuta perunat hyvin ja jäähdytä hieman. Kuori jäähtyneet mutta vielä lämpimät perunat ja leikkaa ne reiluiksi kuutioiksi.

    Hienonna sipuli ja yrtit ja yhdistä kaikki salaatin aineet varovasti nostellen, jottei salaatista tule liian muhjuista.

    Valmista kastike. Mittaa kulhoon oliiviöljy, limen kuoriraaste sekä valkoviinietikka ja sokeri. Vatkaa kastiketta kunnes se muuttuu sakeammaksi ja paksummaksi. Lisää jogurtti, sinappi sekä suolaa ja pippuria. Sekoita ja kaada kastike salaatin joukkoon. Sekoita nostellen. Salaatti paranee, kun maut saavat tasaantua hetken aikaa.

    Resepti: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää