Lampaan paahtopaistia, mokkakastiketta ja punajuuria vuohenjuuston kera

Ainekset

4 kpl
lampaan paahtopaistia
3 rkl
dijon-sinappia
1 rkl
valkoviiniä
suolaa
valkopippuria
1 rkl
hienonnettua persiljaa
1 rkl
hienonnettua timjamia
3
valkosipulin kynttä
3 rkl
pehmeää voita
öljyä
mokkakastike:
0,5 l
lihalientä
3 rkl
sokeria
2
salottisipulia
2 rkl
espressopapuja
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 dl
kermaa
2 oksaa
timjamia
(1 rkl
maizenaa)
(50 g
voita)
Punajuuria ja vuohenjuustoa:
4
keitettyä punajuurta
voita
100 g
vuohenjuustoa
suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Lampaan paahtopaisti:
    Keitä valkosipuleita hetki suolalla maustetussa vedessä. Hienonna yrtit ja sekoita pehmeään voihin, lisää joukkoon murskatut kypsät valkosipulit ja valkopippuri. Ruskista paahtopaistit pannulla molemmin puolin ja jäähdytä. Paina pienellä veitsellä reikä paistiin ja täytä se voiyrttiseoksella. Sekoita valkoviini ja sinappi. Sivele paistit viini-sinappiseoksella. Rouhi päälle kevyesti valkopippuria. Anna marinoitua noin muutama tunti jääkaapissa. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia, mausta suolalla ja anna vetäytyä pari minuuttia folioon käärittynä. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile.

    Mokkakastike:
    Sulata sokeri kattilassa ja anna sen ottaa hieman väriä. Lisää lohkotut salottisipulit. balsamiviinietikka sekä lihaliemi. Anna kiehua noin 15 minuuttia niin, että jäljelle jää noin puolet. Lisää kerma sekä kahvipavut ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Ota pois hellalta, lisää timjami ja anna rauhoittua noin 15 minuuttia. Siivilöi kastike. Suurusta tarvittaessa sekoittamalla maizena tilkkaan vettä ja lisää se kiehuvaan siivilöityyn kastikkeeseen, vatkaa joukkoon voi.

    Punajuuria ja vuohenjuustoa:
    Lohko keitetyt punajuuret ja paista kevyesti voissa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Ripottele murennettua vuohenjuustoa kuumien punajuurten päälle juuri ennen tarjoilua.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää