Kanariisipata ja kurkku-melonisalaatti

Ainekset

4 kpl
broilerin koipireisiä
2
porkkanaa
1/4
juuriselleriä
2
sipuli
1-2 tl
kuivattua rosmariinia
4 dl
pitkäjyväistä riisiä
n.6-8 dl
kanalientä/ vettä
öljyä
vehnäjauhoja leivitykseen
suolaa ja pippuria
kurkku-melonisalaatti:
1
pieni meloni tai pala vesimelonia
1
kurkku
1
sipuli
3 tl
valkoviinietikkaa
voita tai tilkka öljyä
suolaa ja pippuria
persiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Kanariisipata:
    Leivitä kanapalat vehnäjauhoissa ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Leikkaa porkkanat, sipulit ja selleri kuutioiksi.
    Kuullota kaikki kasvikset padassa oliiviöljyssä noin minuutin ajan. Lisää riisi joukkoon ja jatka kuullottamista 1-2 minuuttia. Mausta rosmariinilla. Lisää joukkoon kuuma kanaliemi ja anna kiehahtaa. Nosta padan päälle kansi ja siirrä pata 160 asteiseen uuniin. Ruskista kanapalat kullanruskeiksi kuumalla pannulla. Laita kanapalat pataan riisin päälle ja jatka kypsentämistä uunissa kunnes kana ja riisi on kypsää, n. 20-30 minuuttia. (Kaada riisin joukkoon lisää kanalientä tarpeen mukaan, niin että riisi ehtii kypsyä). Tarkista maku.

    Kurkku-melonisalaatti:
    Kuori meloni ja kurkku sekä poista niistä siemenet. Leikkaa ne reiluiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Sulata voi pannussa ja lisää meloni, kurkku, sipuli sekä etikka ja lämmitä niitä pannulla miedolla lämmöllä n. 3minuuttia. Lisää persilja, suolaa ja pippuria. Tarkista maku.

    Resepti: Samuli Wirgentius

Kommentit

    Näytä lisää