Linssikeitto

Ainekset

4 dl
punaisia linssejä
1
sipuli
1/4
juuriselleriä
1/2
chilipalko
3 rkl
applsiinin mehua
1
appelsiinin kuori raastettuna
4-6 dl
kasvislientä/ vettä
2 dl
ruokakermaa
voita tai öljyä
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Anna linssien liota vedessä yön yli. Kuori ja hienonna sipuli sekä selleri. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Kuullota linssit, chili, appelsiininkuori, selleri ja sipuli voissa tai öljyssä pehmeiksi, n. 5 minuuttia. Lisää kanaliemi ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää joukkoon kerma ja keitä vielä pari minuuttia. Tarkista maku ja parantele keitto appelsiininmehulla. Soseuta ja tarjoa keitto esim. leipäkrutonkien kera.

    Resepti: Samuli Wirgentius

Kommentit

    Näytä lisää