Reseptit
Linssikeitto

Linssikeitto
Ainekset
- 4 dl
- punaisia linssejä
- 1
- sipuli
- 1/4
- juuriselleriä
- 1/2
- chilipalko
- 3 rkl
- applsiinin mehua
- 1
- appelsiinin kuori raastettuna
- 4-6 dl
- kasvislientä/ vettä
- 2 dl
- ruokakermaa
- voita tai öljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohjeet
- Anna linssien liota vedessä yön yli. Kuori ja hienonna sipuli sekä selleri. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Kuullota linssit, chili, appelsiininkuori, selleri ja sipuli voissa tai öljyssä pehmeiksi, n. 5 minuuttia. Lisää kanaliemi ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää joukkoon kerma ja keitä vielä pari minuuttia. Tarkista maku ja parantele keitto appelsiininmehulla. Soseuta ja tarjoa keitto esim. leipäkrutonkien kera.
Resepti: Samuli Wirgentius
Kommentit
Näytä lisää