Ahvenanmaan pannukakku ja luumukiisseli

Ahvenanmaan pannukakku tarjotaan luumukiisselin kera.

Ainekset

6
kananmunaa
0,5-1 tl
suolaa
2-3 rkl
hunajaa
3 dl
vehnäjauhoja
4-5 dl
riisi- tai mannapuuroa
2 tl
kardemummaa
2 tl
kanelia
1 l
maitoa
Luumukiisseli:
200 g
kivettömiä luumuja
1 l
vettä
1
kanelitanko
1
vaniljatanko
sokeria tai hunajaa
3 rkl
perunajauhoja
tilkka
appelsiinimehua

Valmistusohjeet

  1. Ahvenanmaan pannukakku:
    Vatkaa kananmunat, hunaja, suola, kardemumma ja kaneli sekaisin ja lisää sitten vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää siihen lopuksi puuro sekä maito. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai -pannuun ja paista 220 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoile luumukiisselin ja vaniljasokerilla maustetun kermaviilin kera.
  2. Luumukiisseli:
    Mittaa kattilaan luumut, vesi, kaneli ja vaniljatanko sekä sokeri ja keitä niitä n. 15 minuuttia. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan. Kaada seos kattilaan ja kiehauta sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja nosta pois maustetangot. Mausta kiisseli appelsiinimehulla ja tarjoile pannukakun kanssa.

    Resepti: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää