Ahvenanmaan pannukakku ja luumukiisseli - Reseptit - Ilta-Sanomat

Ahvenanmaan pannukakku ja luumukiisseli

Ahvenanmaan pannukakku tarjotaan luumukiisselin kera.

20.4.2004 12:29

Ainekset

  • 6

    kananmunaa

  • 0,5-1 tl

    suolaa

  • 2-3 rkl

    hunajaa

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 4-5 dl

    riisi- tai mannapuuroa

  • 2 tl

    kardemummaa

  • 2 tl

    kanelia

  • 1 l

    maitoa

  • <b>Luumukiisseli:</b>

  • 200 g

    kivettömiä luumuja

  • 1 l

    vettä

  • 1

    kanelitanko

  • 1

    vaniljatanko

  • sokeria tai hunajaa

  • 3 rkl

    perunajauhoja

  • tilkka

    appelsiinimehua

Valmistusohjeet

  1. <b>Ahvenanmaan pannukakku:</b> Vatkaa kananmunat, hunaja, suola, kardemumma ja kaneli sekaisin ja lisää sitten vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää siihen lopuksi puuro sekä maito. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai -pannuun ja paista 220 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoile luumukiisselin ja vaniljasokerilla maustetun kermaviilin kera.

  2. <b>Luumukiisseli:</b> Mittaa kattilaan luumut, vesi, kaneli ja vaniljatanko sekä sokeri ja keitä niitä n. 15 minuuttia. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan. Kaada seos kattilaan ja kiehauta sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja nosta pois maustetangot. Mausta kiisseli appelsiinimehulla ja tarjoile pannukakun kanssa. Resepti: Teresa Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit