Purjo-perunasosekeitto ja perunarieskat

Ainekset

2
suurta rosamunda-perunaa
1
purjosipuli
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
6 dl
kasvis- tai kanalientä
2 dl
maitoa
voita tai öljyä
suolaa ja pippuria
perunarieska:
1
rosamunda-peruna
1-2 dl
maitoa
1
kananmuna
4 rkl
vehnäjauhoja
1 rkl
perunajauhoja
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Purjoperunasosekeitto:
    Kuori perunat sekä sipulit ja lohko ne pienemmäksi. Kuullota kasvikset kattilassa n.5min ja lisää joukkoon kanaliemi sekä maito. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.

    Perunarieska:
    Keitä peruna kuorineen kypsäksi. Kuori ja purista siivilän läpi. Lisää joukkoon lämmin maito, kananmuna, suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kiinteältä lisää maitoa tai vettä. Paista rieskat öljytilkassa paistinpannussa molemmin puolin.

    Resepti: Samuli Wirgentius

Kommentit

    Näytä lisää