Lehtipihvi, yrttiperunat ja porkkana-sellerisalaatti

Ainekset

600 g
naudan sisäpaistia
800 g
perunoita
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
oliiviöljyä
suolaa
viherpippuria
tomaattivoi:
5 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
50 g
voita
valkopippuria
porkkana-sellerisalaatti:
1
porkkana
1/4
juuriselleri
2 rkl
kevytmajoneesia
1 tl
raastettua piparjuurta
suolaa
saksanpähkinää

Valmistusohjeet

  1. Lehtipihvi ja yrttiperunat:
    Leikkaa liha 4 osaan poikkisyin ja nuiji kevyesti muovin välissä ohuiksi pihveiksi. Pese perunat ja mausta suolalla ja murskatulla viherpippurilla. Lisää oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

    Tomaattivoi:
    Hienonna tomaatit ja sekoita notkeaan voihin. Rouhi joukkoon pippuria. Kääri voi kelmun sisällä pyöreäksi pötköksi. Jäähdytä jääkaapissa tai pakastimessa ja leikkaa kiekoiksi.

    Porkkana-sellerisalaatti:
    Suikaloi tai raasta sellerit ja porkkanat. Ryöppää nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Sekoita kaikki aineet salaatiksi ja tarjoile.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää