Uuniperunat tonnikala- ja kasvistäytteellä

Ainekset

8 kpl
isoja rosamundaperunoita
Tonnikalatäyte:
1 prk
tonnikalaa
1 prk
ruoanvalmistusjogurttia
1
Granny smith omena
1/2
kurkku
tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna
tilkka
sitruunamehua
suolaa ja pippuria
sokeria
kasvistäyte:
1
sipuli
1
munakoiso
3
tomaattia
1
paprika
1
kesäkurpitsa
3 rkl
tuoretta basillikaa hienonnettuna
1-2 dl
ranskankermaa tai kermaviiliä
suolaa ja pippuria
sokeria
öljyä

Valmistusohjeet

  1. Uuniperunat:
    Pese perunat ja mausta niiden pinta kevyesti oliiviöljyllä ja suolalla.
    Kääri perunat folioon ja laita ne uunivuokaan. Kypsennä perunat uunissa 150c. n. 45-60min, riippuen perunoiden koosta.

    Tonnikalatäyte:
    Kuori omena sekä kurkku ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Valuta tonnikala ja yhdistä kaikki ainekset keskenään ja mausta ruohosipulilla, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

    Kasvistäyte:
    Kuutioi kaikki vihannekset. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja lisää sipulit. Lisää hetken päästä myös muut vihannekset ja viimeisenä tomaatit. Kypsennä vihannekset ja mausta suolalla, pippurilla sekä ripauksella sokeria. Lisää joukkoon ranskankermaa tai kermaviiliä niin että vihannes muhennos on sopivan paksuista. Kuumenna ja viimeistele basilikalla.

    Resepti: Samuli Wirgentius

Kommentit

    Näytä lisää