Kikherne-kukkakaalipihvit ja varhaiskaali-kurkkusalaattia

Ainekset

1/2
kukkakaali
2
valkosipulin kynttä
3 dl
keitettyjä kikherneitä
3 tippaa
tabascoa
suolaa ja valkopippuria
tilkka oliiviöljyä
Varhaiskaali-kurkkusalaatti:
1/4
kaalinpää
2
avomaankurkkua
tuoretta minttua
1/2-1 dl
ruoanvalmistusjogurttia
1/2
sitruunan mehu
suolaa
Appelsiiniporkkanat:
2
porkkanaa
1
appelsiinin mehu
vettä
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Kikherne-kukkakaalipihvit:
    Pilko kukkakaali ja kuullota öljyssä valkosipulin kanssa, hiljaisella tulella niin että kukkakaali kypsyy. Sekoita kukkakaali ja valkosipuli siivilän läpi puristettuun kikhernesoseeseen, mausta tabascolla, suolalla sekä pippurilla ja muotoile pihveiksi. Paista öljyssä kuumalla pannulla molemmin puolin.

    Varhaiskaali-kurkkusalaatti:
    Suikaloi kaali ja suolaa se kevyesti. Anna kaalin maustua hetki ja purista sitten siivilässä ylimääräinen neste pois. Kuori ja viipaloi avomaan kurkku ja hienonna minttu. Sekoita edelliset salaatin joukkoon ja mausta sitruunan mehulla.

    Appelsiiniporkkanat:
    Kuori ja pilko porkkanat. Mittaa kattilaan appelsiinimehu, tilkka vettä sekä porkkanat. Kiehauta ja hauduta porkkanat kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää