Reseptit

Silakkakukko ja porkkanasalaatti

Ainekset

300 g
valmista ruistaikinaa
200 g
silakkafileitä
nippu tilliä
1
sipuli
1 rkl
pinjansiemeniä
voita
suolaa
valkopippuria
Porkkanasalaatti:
1 pnt
naattiporkkanoita tai 4-5 tavallista porkkanaa
1 dl
kermaviiliä
1/2
sitruunan mehu
tuoretta rakuunaa
suolaa
valkopippuria
1 rkl
hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Silakkakukko:
    Kuullota sipuli miedolla lämmöllä pienessä määrässä voita ja lisää joukkoon hienonnettu tilli. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja lisää edelliseen. Kauli taikina ohueksi. Mausta silakkafileet suolalla ja lado ne kerroksittain tilli-sipuli-pinjaseoksen kanssa taikinan keskelle. Käännä taikinan reunat keon päälle ja voitele liepeet voisulalla. Käännä kukko uunipellille saumapuoli alaspäin ja paista 210 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, voitele vielä pinta voisulalla ja jatka paistamista toiset 15 minuuttia.

    Porkkanasalaatti:
    Kuori ja keitä porkkanat hunajalla ja suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä. Sekoita kermaviilin joukkoon hienonnettu rakuuna, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike porkkanoiden päälle ja tarjoile silakkakukon kanssa.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää