Silakkakukko ja porkkanasalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Silakkakukko ja porkkanasalaatti

11.5.2004 12:45

Ainekset

  • 300 g

    valmista ruistaikinaa

  • 200 g

    silakkafileitä

  • nippu tilliä

  • 1

    sipuli

  • 1 rkl

    pinjansiemeniä

  • voita

  • suolaa

  • valkopippuria

  • Porkkanasalaatti:

  • 1 pnt

    naattiporkkanoita tai 4-5 tavallista porkkanaa

  • 1 dl

    kermaviiliä

  • 1/2

    sitruunan mehu

  • tuoretta rakuunaa

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 1 rkl

    hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Silakkakukko: Kuullota sipuli miedolla lämmöllä pienessä määrässä voita ja lisää joukkoon hienonnettu tilli. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja lisää edelliseen. Kauli taikina ohueksi. Mausta silakkafileet suolalla ja lado ne kerroksittain tilli-sipuli-pinjaseoksen kanssa taikinan keskelle. Käännä taikinan reunat keon päälle ja voitele liepeet voisulalla. Käännä kukko uunipellille saumapuoli alaspäin ja paista 210 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, voitele vielä pinta voisulalla ja jatka paistamista toiset 15 minuuttia. Porkkanasalaatti: Kuori ja keitä porkkanat hunajalla ja suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä. Sekoita kermaviilin joukkoon hienonnettu rakuuna, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike porkkanoiden päälle ja tarjoile silakkakukon kanssa. Resepti: Jyrki Sukula

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit