Sieni-juustokeitto ja kaurateeleipä

Sieni-juustokeitto ja kaurateeleipä

Ainekset

Sieni-juustokeitto:
1 rasia
siitake- tai herkkusieniä
1
sipuli
voita tai öljyä
3 rkl
vehnäjauhoja
1,2 l
kasvislientä
2 tl
rakuunaa
150 g
sulatejuustoa
mustapippuria
(suolaa)
persiljaa hienonnettuna
Kaurateeleipä:
2,5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
2,5 dl
kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1 rkl
sokeria
2 dl
maitoa
2 rkl
rypsiöljyä

Valmistusohjeet

  1. Sieni-juustokeitto:
    Hienonna sipuli ja viipaloi sienet. Kuullota niitä voissa tai öljyssä laakeassa kattilassa kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää kattilaan vehnäjauhot ja sekoita ne hyvin sienien joukkoon. Lisää neste ja kuumenna hyvin sekoittaen. Anna kiehahtaa. Lisää sitten juusto sekä mausteet. Sekoita kunnes keitto on tasaista. Tarkista maku ja viimeistele hienonnetulla persiljalla.

    Kaurateeleipä:
    Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää seokseen kaurahiutaleet, suola ja sokeri. Sekoita nopeasti joukkoon maito ja rypsiöljy. Muotoile taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle 2 pyöreää litteää teeleipää jauhotetuin käsin. Pistele leivät haarukalla ja paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

    Resepti: Samuli Wirgentius

Kommentit

    Näytä lisää