Parsaa, pariloitua lohta, voisulaa ja uppomuna

11.5.2004 13:20

Ainekset

  • 12-16

    parsaa

  • 2 l

    vettä

  • 3 rkl

    suolaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 50 g

    voita

  • Pariloitu lohi, voisulaa ja uppomuna:

  • 300 g

    lohifileetä

  • 1/2 dl

    kirkastettua voita

  • suolaa

  • 4

    kananmunaa

  • 1 l

    vettä

  • 2 rkl

    väkiviinaetikkaa

Valmistusohjeet

  1. Parsan keittäminen: Kuori parsat ja leikkaa tyvestä noin 2 cm tai kuivan näköinen osa pois. Mittaa kattilaan vesi, suola, sokeri, etikka sekä voi ja kiehauta. Sido parsat nipuksi ja keitä pystyssä niin että nuput kypsyvät höyryssä noin 6 minuuttia. Parsat voi keittää myös isossa laakeassa kattilassa sitomatta. Keitä parsat silloin niukassa vedessä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Pariloitua lohta, voisulaa ja uppomuna: Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja pariloi ne nopeasti pannulla. Mausta viipaleet kevyesti suolalla. Laita vesi kiehumaan ja lisää veteen etikka. Riko kananmuna esimerkiksi kastikekauhaan ja laita veteen mahdollisimman läheltä ja keitä noin 4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla vedestä ja kasta kylmään veteen ja asettele lohen ja parsojen päälle, kaada päälle kuumaa voisulaa. Parsaa Hollandaise- resepti löytyy Ruokalan reseptiarkistosta hakusanalla 'hollandaise'. Resepti: Jyrki Sukula

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit