Reseptit

Parsaa, pariloitua lohta, voisulaa ja uppomuna

Ainekset

12-16
parsaa
2 l
vettä
3 rkl
suolaa
1 rkl
sokeria
1 rkl
valkoviinietikkaa
50 g
voita
Pariloitu lohi, voisulaa ja uppomuna:
300 g
lohifileetä
1/2 dl
kirkastettua voita
suolaa
4
kananmunaa
1 l
vettä
2 rkl
väkiviinaetikkaa

Valmistusohjeet

  1. Parsan keittäminen:
    Kuori parsat ja leikkaa tyvestä noin 2 cm tai kuivan näköinen osa pois. Mittaa kattilaan vesi, suola, sokeri, etikka sekä voi ja kiehauta. Sido parsat nipuksi ja keitä pystyssä niin että nuput kypsyvät höyryssä noin 6 minuuttia. Parsat voi keittää myös isossa laakeassa kattilassa sitomatta. Keitä parsat silloin niukassa vedessä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät.

    Pariloitua lohta, voisulaa ja uppomuna:
    Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja pariloi ne nopeasti pannulla. Mausta viipaleet kevyesti suolalla. Laita vesi kiehumaan ja lisää veteen etikka. Riko kananmuna esimerkiksi kastikekauhaan ja laita veteen mahdollisimman läheltä ja keitä noin 4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla vedestä ja kasta kylmään veteen ja asettele lohen ja parsojen päälle, kaada päälle kuumaa voisulaa.

    Parsaa Hollandaise- resepti löytyy Ruokalan reseptiarkistosta hakusanalla 'hollandaise'.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää