Tomaattikastike ja itse tehty ketsuppi

Ainekset

Tomaattikastike:
3
salottisipulia
2
valkosipulin kynttä
½
punainen chili
8
tuoretta tomaattia
2 tl
sokeria
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
Ketsuppi:
1 kg
tomaatteja
2 dl
tomaattipyreetä
3
sipulia
1
valkosipulin kynsi
1
vihreä chili
½ dl
hunajaa
1
laakerinlehti
½ tl
neilikkaa
½ tl
maustepippuria
ripaus
inkivääriä
½ tl
sinappijauhetta
½ dl
punaviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Tomaattikastike:
    Hienonna sipuli, chili ja valkosipuli. Kuullota edellisiä oliiviöljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon lohkotut tomaatit. Anna kastikkeen hautua niin kauan kun tomaatit ovat pehmenneet ja neste lähes haihtunut. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarjoa keitetyn pastan kera. Voit lisätä kastikkeeseen ruskistettua jauhelihaa, kinkkusuikaleita ja mausteista makkaraa.

    Itsetehty ketsuppi:
    Lohko tomaatit ja mittaa ne sekä tomaattipyree, sipulisilppu, valkosipuli ja chilli laakeaan kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä ja hauduta seosta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia. Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää loput aineet. Kiehauta ja hauduta jälleen n. 10 minuuttia hyvin sekoittaen. Jäähdytä.

    Resepti: Samuli Wirgentius

Kommentit

    Näytä lisää