Tomaattikastike ja itse tehty ketsuppi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tomaattikastike ja itse tehty ketsuppi

14.5.2004 12:23

Ainekset

  • Tomaattikastike:

  • 3

    salottisipulia

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • ½

    punainen chili

  • 8

    tuoretta tomaattia

  • 2 tl

    sokeria

  • suolaa ja pippuria

  • oliiviöljyä

  • Ketsuppi:

  • 1 kg

    tomaatteja

  • 2 dl

    tomaattipyreetä

  • 3

    sipulia

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 1

    vihreä chili

  • ½ dl

    hunajaa

  • 1

    laakerinlehti

  • ½ tl

    neilikkaa

  • ½ tl

    maustepippuria

  • ripaus

    inkivääriä

  • ½ tl

    sinappijauhetta

  • ½ dl

    punaviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Tomaattikastike: Hienonna sipuli, chili ja valkosipuli. Kuullota edellisiä oliiviöljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon lohkotut tomaatit. Anna kastikkeen hautua niin kauan kun tomaatit ovat pehmenneet ja neste lähes haihtunut. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarjoa keitetyn pastan kera. Voit lisätä kastikkeeseen ruskistettua jauhelihaa, kinkkusuikaleita ja mausteista makkaraa. Itsetehty ketsuppi: Lohko tomaatit ja mittaa ne sekä tomaattipyree, sipulisilppu, valkosipuli ja chilli laakeaan kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä ja hauduta seosta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia. Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää loput aineet. Kiehauta ja hauduta jälleen n. 10 minuuttia hyvin sekoittaen. Jäähdytä. Resepti: Samuli Wirgentius

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit