Grillattua broileria ja yrttiryyditettyä perunaa sekä paprikaa

Grillatun broilerin lisäkkeeksi sopivat yrttiryyditetyt perunat ja paprikat.

Ainekset

4
broilerin luullista rintaleikettä
2
sitruunan mehu ja raastettu kuori
4
valkosipulinkynttä
1 dl
hienonnettua persiljaa
1/2 dl
oliiviöljyä
1 rkl
raastettua inkivääriä
suolaa ja valkopippuria
Yrttiryyditettyä perunaa ja paprikaa:
10
perunaa
3
paprikaa
1
sipuli
rosmariinia
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
korsiteeksi persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Grillatut broilerin rintaleikkeet:
    Sekoita hienonnettuun persiljaan hienonnetut valkosipulit, sitruunan mehu sekä raastettu kuori, oliiviöljy, inkivääri, suola ja pippuri. Hiero mausteseos rintaleikkeiden pintaan ja kääri jokainen yksitellen tiukkaan kelmuun. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli. Paista kypsiksi pallogrillissä tai
    uunissa 210 asteessa noin 30 minuuttia. Lisää pintaan hieman suolaa ja anna vetäytyä hetki. Tarjoile.

  2. Yrttiryyditettyä perunaa ja paprikaa:
    Pese perunat ja lohko kuorineen, ryöppää nopeasti (n. 4 min.) kiehuvassa vedessä. Leikkaa paprikat ja sipuli reiluiksi lohkoiksi. Kaada uunipellille tai laakeaan vuokaan oliiviöljyä, pyörittele perunat, sipuli ja paprikat öljyssä, mausta rosmariinilla, mustapippurilla ja suolalla. Paista uunissa ylälämmöllä 210°C n. 30 minuuttia välillä käännellen.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää